Porretærte
Denne porretærte smager godt som hovedret en sommerdag. Eller som tilbehør til for eksempel frikadeller en vinterdag, hvor den tunge mad dominerer, og du gerne vil supplere med lidt grønsager på en anderledes måde. Til denne opskrift til fire personer skal du bruge:
Dej:
- 200 gram hvedemel
- 70 gram flydende oliemargarine
- 1 æg
- Lidt salt
Fyld:
- 2 porrer
- 1 løg
- 150 gram røget bacon i tynde skiver
- 300 gram creme fraiche
- 3 æg
- 150 gram revet ost
- Salt og peber
Tilberedning:
- Flydende oliemargarine, æg, mel og salt æltes sammen i en skål og stilles på køl i 15 min.
- Svits baconskiverne på en tør pande og læg dem på et stykke køkkenrulle, til fedtet er væk
- Skær løg og porrer i ringe
- Bland de tre æg sammen med creme fraiche, ost, salt og peber
- Pres dejen ud i et tærtefad, ca. 25 cm i decimeter, også godt op ad kanterne
- Fordel porrer og løg på dejen, hæld creme fraiche-blandingen over, og fordel til sidst baconskiver på toppen
- Bag tærten i ovnen i varmluftsovn ved 200 grader i ca. 25 minutter
Hvis du ønsker dressing til tærten, kan du eventuelt blande 2 dl cremefraiche med 2 spsk. vand, 1½ tsk. karry og lidt salt.
Der er hentet inspiration til denne opskrift fra Retnemt.dk

Lækker opskrift på porretærte.