Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/nem-opskrift.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1190

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/nem-opskrift.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/nem-opskrift.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
Low cab og LCHF - Gode råd til en hverdag med lowcarb

Low carb

Giv den gas med low carb

Hvis du gerne vil ændre din kost til det sundere, så er low carb et godt sted at starte. Denne levestil er hverken usund, eller unaturlig. Det handler egentligt bare om at skære så mange kulhydrater væk som muligt. Jeg vil her prøve at forklare princippet, og hvordan det gøres.

Low carb levestilen findes i rigtigt mange forskellige former og med mange forskellige navne, men ens for dem alle er at det handler om at skære ned på kulhydrater og finde energi i andre kilder.

Normalt vil man skulle erstatte det manglende energi-indtag fra kulhydrater, ved at spise mere fedt og protein. Det er dog ikke lige meget hvilke proteiner og fedtkilder du bruger, da fedt fra frituren på McDonalds selvfølgeligt ikke indeholder alt det guf som du finder i fedt fra f.eks. nødder og avocado.

Faktisk er målet ved low carb at mindre end 25% af alle kalorier kommer fra kulhydrater, det vil sige at man ikke skal droppe dem helt. Men simpelthen skære drastisk ned – til et naturligt niveau. Grunden er faktisk rimelig basal; kulhydrater er ren energi, og indeholder kun få næringsstoffer, og da vi efterhånden er blevet så inaktive så har vi slet ikke brug for de store mængder energi.

Se eventuelt dette store udvalg af lowcarb retter og produkter (Åbner i nyt vindue)

 

Hvor skal kulhydraterne så komme fra?

LowCarb-kost-pyramideDet er vigtigt at vores få tilladte kulhydrater kommer fra naturlige og sunde kilder. Her tænker jeg på nødder, bær, grøntsager og fra hele korn. Alle disse kilder indeholder ren guf for kroppen og er med til holde dig i balance.

Så hvis du før har været på en slankekur hvor der skulle tælles kalorier, så er det faktisk kulhydrater du skal tælle og tænke på her. Følger du samtidigt en meget restriktiv form for low carb, kan der dog være flere begrænsninger mod frugt og fuldkorn. Det er dog ikke ting som jeg ser nogle grund til at fjerne fra kosten.

 

En almindelig low carb kost

Da mange af de anbefalede kulhydrater kommer fra frugt og grønt, og det er vigtigt at huske når vi sammensætter kosten. Samtidigt skal der gerne en del ekstra protein i din kost, hvilket mejeriprodukter er en god kilde til – husk dog at gå uden om dem med tilsat sukker.

 

Eksempel:

Morgenmad: Naturel yoghurt med bær, frø og nødder.

Middag: Lowcarb-brød med f.eks. ost.

Aftensmad: Omeletter af æggehvide med røget laks, spinat og broccoli.

Mellemmåltider i løbet af dagen: Dette kunne være hele mandler, mørk chokolade(+70%), oliven eller lignende.

 

Flere kilder til inspiration

lowcarbstore.dk – Stort udvalg af produkter til madlavningen

Ing.dk – Artikel omkring slankekur med høj fedt

LCHF for begyndere – På engelsk

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>