Kanelkage

On maj 26, 2015

Herunder kan du se opskriften på en lækker og svampet kanelkage. Denne kage er hverken kedelig eller tør og tager ingen tid at lave.

Opskrift:

Du skal bruge følgende ingredienser:

Selve kagen:

  • 125 gram smeltet smør eller margarine
  • 400 gram sukker
  • 400 gram mel
  • 4 tsk. Kanel
  • 2 tsk. Natron
  • ½ liter kernemælk

Glasur:

  • 50 gram smeltet smør
  • 250 gram flormelis
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 1 spsk. Kakao
  • 4 spsk. Varm kaffe

Fremgangsmåde

Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Smelt smørret i en lille gryde og køl af. Kom derefter skiftevis det smeltet smør og kernemælken i de tørre ingredienser. Rør det hele godt sammen, så det bliver en ensformet kagedej.

Kom dejen i en lille bradepande og bag kagen i midten af oven ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 35-40 minutter.

Glasur: Bryg noget stærkt kaffe og smelt smørret i en gryde. Når kaffen og smørret er klar, skal det hele blandes godt sammen i en skål. Kom derefter glasuren på kagen når den er kølet af.

Gode råd:

Mangler du noget køkkenudstyr som f.eks. målebærer eller forme, så kan du med fordel benytte køkkenudstyr fra Bent Brandt.

Hvis du vil bage kagen i en bradepande, skal du lave dobbelt portion.

kanelkage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kanelkage, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>