Kanelkage
Herunder kan du se opskriften på en lækker og svampet kanelkage. Denne kage er hverken kedelig eller tør og tager ingen tid at lave.
Opskrift:
Du skal bruge følgende ingredienser:
Selve kagen:
- 125 gram smeltet smør eller margarine
- 400 gram sukker
- 400 gram mel
- 4 tsk. Kanel
- 2 tsk. Natron
- ½ liter kernemælk
Glasur:
- 50 gram smeltet smør
- 250 gram flormelis
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 1 spsk. Kakao
- 4 spsk. Varm kaffe
Fremgangsmåde
Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Smelt smørret i en lille gryde og køl af. Kom derefter skiftevis det smeltet smør og kernemælken i de tørre ingredienser. Rør det hele godt sammen, så det bliver en ensformet kagedej.
Kom dejen i en lille bradepande og bag kagen i midten af oven ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 35-40 minutter.
Glasur: Bryg noget stærkt kaffe og smelt smørret i en gryde. Når kaffen og smørret er klar, skal det hele blandes godt sammen i en skål. Kom derefter glasuren på kagen når den er kølet af.
Gode råd:
Mangler du noget køkkenudstyr som f.eks. målebærer eller forme, så kan du med fordel benytte køkkenudstyr fra Bent Brandt.
Hvis du vil bage kagen i en bradepande, skal du lave dobbelt portion.
Kanelkage,