Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/nem-opskrift.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300

Warning: sizeof() [function.sizeof]: Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/nem-opskrift.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-firewall-2/wordpress-firewall-2.php on line 300
Hjemmelavet Sushi - Hvordan laver man sushi? Lav selv maki ruller

Hjemmelavet Sushi

On september 18, 2012

Opskrift på hjemmelavet Sushi

Den  mest kendte form for sushi herhjemme er maki ruller, som du også ser på billedet.

Ingredienser:

  • Yaki Nori – tørrede tangplader
  • En rullemåtte – til at lave maki rullerne på. Evt. bambus rullemåtte
  • En god skarp kniv
  • Rå fisk – Evt. laks eller tun
  • Grøntsager – agurk, avocado, asparges og lign.

Til risblandingen:

  • Sushi ris – er ikke det samme som alm. ris, men større
  • 4dl kold vand
  • 3 spsk. risvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
Tilbehør:
  • Soya sauce
  • Evt. chilimayonnaise

Fremgangsmåde:

Start med at koge dine ris, de skal være tilpas faste, dog uden at være hårde, og skal kunne klistre sammen med resten af ingredienserne.

  1. Sushi risene skylles godt med vand, indtil den hvide farve går væk fra skyllevandet.
  2. Lad dem stå i vandet 20 min, indtil du hælder vandet fra.
  3. Hæld 4dl koldt vand i en gryde, og tilsæt risene.
  4. Sæt det til at koge på høj varme.
  5. Så snart det koger, finder du en stabil “simre” temperatur.
  6. De skal nu stå og koge i ca. 10 min inden du tager dem af komfuret.
  7. Nu laver vi så risvinseddikesukker-lagen ved at samle risvindseddiken, salt og sukker i en gryde.
  8. Lad det koge til sukker og salt er opløst, og tag det af igen.
  9. Hæld de kogte ris ud i en skål, hvor de kan køle af.
  10. Tilsæt din risvinsblanding til risene, imens du blander dem forsigtigt med en ske eller lignende.
  11. Rør rundt i hele blandingen, indtil blandingen er fuldt optaget i risene.
  12. Lad det stå og køle af(ikke i køleskabet).

Fisk og grøntsager:

  1. Imens risblandingen køler af, skærer du fisken i små tynde skiver.
  2. Også grøntsagerne skæres i tynde skive, så det er nemt at få lidt forskellige i din maki rulle.
  3. Så gør du klar til rulningen af dine sushi.

Rulning af sushi:

  1. Læg en tangplade på din bambusplade, og dæk den med risblandingen, så pladen ikke kan ses igennem.
  2. Læg så fiskeskiverne langs midten af pladen.
  3. Tilsæt de grøntsager du kunne tænke dig, ikke overdriv.
  4. Tilsæt evt. en chilimayonnaise eller lignende.
  5. Nu ruller du så dine sushi, det gøres ved hjælp af bambuspladen, som det hele lægger på.
  6. Der skal bruges lidt kræfter til at forme rullerne, men de skal ikke mases.
  7. Rullerne kan både rulles med tangpladerne yderst, men også med risblandingen yderst.

Nyd dine sushi, eventuelt med et koldt glas hvidvin.

Sushi opskrift

Opskrift på lækre sushi ruller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Hjemmelavet Sushi, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>