Hjemmelavet pizza m. koldhævet pizzadej
Hjemmelavet pizza
Hvis du er helt vild med Take Away pizza og gerne selv vil prøve at lave en god pizza, så kan du med fordel kigge med nedenfor, hvor vi giver dig opskriften på en lækker hjemmelavet pizza.
Opskrift på en hjemmelavet pizza
Nedenfor finder du opskriften på en koldhævet pizzabund, samt 2 slags forskellige toppings.
Koldhævet pizzadej
Hvis du ønsker, at være i god tid med madlavningen vil en koldhævet pizzadej være noget lige for dig.
Ingredienser:
- 3 dl koldt vand
- 5 gram gær
- ½ dl olivenolie
- 10 gram salt
- 10 gram sukker
- 1 kg Italiensk TIPO mel
Fremgangsmåde:
- Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri.
- Tilsæt derefter salt, sukker og olie og pisk derefter det hele sammen indtil sukker og salt er opløst.
- Tilsæt derefter melet lidt efter lidt og ælt dejen til den har en ensartet overflade.
- Del dejen i 3 lige store dele og stil derefter dejen i køleskabet til hævning i mindst 24 timer.
- Hvert stykke dej er nok til en stor pizza.
- Efter de ca. 24 timer tages dejen ud og rulles ud.
- Kom topping på og bag pizzaen ved 225 grader i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter indtil pizzaen er gylden i overfladen.
Topping til pizzaen
Herunder ses opskriften på 2 forskellige toppings til din hjemmelavede pizza.
Parmaskinke, mozzarella og rucola salat
- ½ bakke rucola
- 1-2 hele mozzarella i skåret skiver
- 100 gram parmaskinke
- 1 dl tomatsauce
Fordel tomatsaucen på pizzaen. Kom mozzarella skiverne og parmaskinken ovenpå og bag pizzaen i ovnen ved de ovenstående grader.
Pizza med svampe, mozzarella og rucola
- 1 håndfuld rucola salat
- Salt, peber og oregano
- 100-150 gram mozzarella i skåret skiver
- 75 gram champignon
- 1 dl tomatsauce
Smør pizzabunden ind i tomatsaucen og kom svampe og mozzarella derpå. Kom oregano, salt og peber på.
Skal du virkeligt nørde forskellige pizzastile, så kan jeg også anbefale Pizzamaking.com
Hjemmelavet pizza m. koldhævet pizzadej,