Fastelavnsboller

On januar 28, 2013

Opskrift på fastelavnsboller

Til denne opskrift på fastelavnsboller skal du bruge følgende ingredienser. Portionen passer til ca. 12 personer:

  • 500 g. Hvedemel
  • 125 g. Margarine
  • 25 g. Gær
  • 2,5 dl Sødmælk
  • 1 dl Sukker
  • 1 Æg
  • 1,5 tsk. Salt
  • 0,5 tsk. Stødt kardemomme
  • ½ Æg til pensling

Tilberedning:

  1. Start med at varme mælken op til ca. 37 grader.
  2. Pisk æg, mælk, gær, salt og kardemomme.
  3. Hæld melet i og tilsæt derefter margarinen.
  4. Dejen æltes nu godt sammen.
  5. Lad dejen hæve i ca. 10 minutter, så de opnår dobbelt størrelse.
  6. Form nogle små boller, og lad dem igen hæve i 10 minutter.
  7. Pensel bollerne med æg, når de er færdige med at hæve.
  8. Til sidst bages bollerne i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter.

Eventuelt:
For en lidt mere sød og saftig fastelavnsbolle kan du lave en omgang glasur (flormelis+vand) og pynte fastelavnsbollerne med det.

Håber at du vil nyde denne opskrift på lækre fastelavnsboller.

fastelavsboller

Fastelavnsboller til børnefamilien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Fastelavnsboller, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Et svar to “Fastelavnsboller”

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>