Chili con carne
Opskrift på Chili Con Carne til 4 personer
Opskriften er lavet i kølvandet på at vi fik en super lækker aftensmad leveret fra Michaels Mad & Vin hvor de havde lavet Chili Con Carne.
Maden var super god, men jeg fik lyst til at selv lege lidt med ingredienser og krydderier. Så her følger min lidt anderledes opskrift.
Du skal bruge følgende ingredienser:
- 500 gram hakket oksekød (ikke for mager, gerne omkring 10%)
- 500 gram finthakket løg
- 1 dåse økologiske flåede tomater
- 1 dåse hvidebønner i tomatsauce
- 1 dåse kidney bønner i hot/mexicansk sauce
- 70 gram tomatpure
- 3 tsk. stødt chilipulver
- Salt og peber til at smage til med
Sådan gør du:
- Brun kødet i en gryde – brug gerne lidt olie, det giver en lækker effekt i maden
- Hak løgene fint og tilsæt disse når kødet er brunet
- Tilsæt de flåede tomater og tomatpure
- Tilsæt nu bønner i den mængde som du foretrækker
- Lad gerne retten stå og simre i en lille time, eller lav den dagen før for at smagen kan trække godt ind
Eventuelt serveres retten med creme fraiche og cheddar som tilbehør.
Chili con carne,